До 25.03. Конкурс

                                   Шановна Олено Леонідівно !

Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Індустріального району Харківської міської ради на виконання листа Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації від 30.01.2018 № 01-46/05/1481 інформує, що 25.01.2018 Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я (далі – Комітет) було проведено засідання «круглого столу» на тему: «Шляхи зниження дитячого травматизму від опікової травми. Міжнародний та вітчизняний досвід – вчимося разом».
Під час заходу обговорювався досвід реалізації у Львівській області освітнього україно-американського пілотного проекту «Проти опіків», що передбачав проведення комплексу інформаційно-просвітницьких заходів з попередження опікової травми у дітей, а також обговорювався наявний вітчизняний досвід боротьби з дитячими опіками.
Метою проекту було покращення базової обізнаності батьків щодо заходів попередження опікової травми у дітей у віковій групі від 1 до 5 років, зменшення частоти опікової травми у дітей цієї вікової групи; навчання батьків методам надання до медичної допомоги при опіках та алгоритму дій в таких ситуаціях. Зокрема, в рамках проведення проекту було надруковано та розповсюджено десятки тисяч буклетів та тематичних плакатів, розроблено плакати інфографіки з надання до медичної допомоги, проведено масові заходи для батьків та дітей, під час яких команда проекту навчала усіх охочих правилам, як вберегти свою дитину від опіків у побуті та як правильно надати до медичну допомогу. Також, в ході реалізації проекту проводилося навчання майбутніх батьків у «Школах відповідального батьківства» жіночих консультацій закладів охорони здоров’я м. Львова та інструктажі матерів під час відвідування ними дитячих поліклінічних відділень та під час патронажу лікарів вдома, проводилося відповідне інформування та навчання батьків у дитячих навчальних закладах.
На виконання рекомендацій Комітету, співвиконавцями заходів визначити заклади освіти, увагу яких просимо звернути на те, що найчастіше опіки у дітей старшого віку трапляються з причин власної недбалості, нерозуміння причин і наслідків електротравми, ігор з вибуховими предметами, селфі на електричках, тощо.
Крім того, повідомляємо, що в Україні оголошено конкурс на кращу візуалізацію алгоритму надання першої допомоги при опіках рятівний «ЗОНТ». Переможець конкурсу отримає грошову премію 5000 грн. 



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Бесіди у класному журналі

Сценарій квесту "Стежками неповторної України"

Бесіди весняні